Gratis Bezorging
30 Dagen Probleemloos Retourneren
12 Maanden Garantie
Populair

Geen resultaten

Trekhaak

VEVOR-trekhaken: verbeter uw trekervaring met premiumkwaliteit


Een trekhaak, ook wel trekhaak genoemd, is een apparaat dat aan het chassis van een auto is bevestigd om te slepen, of een trekhaak aan het neuswiel van een vliegtuig. Het kan een trekhaakkogel zijn om het scharnieren en zwenken van een aanhangwagen mogelijk te maken, die vaak wordt gebruikt voor grote of landbouwmachines.


Met zijn precisietechniek en toewijding aan een lange levensduur leggen VEVOR-trekhaken de lat hoger en maken van elke trekhaak een betrouwbaar en naadloos middel om uw auto met de wereld daarbuiten te verbinden.


Soorten trekhaken voor auto's


Hoewel er veel verschillende soorten trekaccessoires verkrijgbaar zijn, zijn de trekhaak is een van de meest populaire items die je zou moeten onderzoeken. Trekhaken kunnen in twee categorieën worden ingedeeld: vast en afneembaar.


Vaste trekhaak


Er kan geen vaste trekhaak van uw auto worden verwijderd. Meestal heeft dit soort een zwanenhalsontwerp. Vanwege zijn formaat en ontwerp is het onwaarschijnlijker dat een vaste trekhaak met zwanenhals achteruitrijsensoren activeert.


Trekhaken met zwanenhals zien er discreet uit, maar zijn veel duurder dan andere ontwerpen, zoals de flenstrekhaak. De trekhaak heeft ook een vaste trekhaakhoogte en is niet compatibel met bumperschilden.


Afneembare trekhaak


Met een snelspanhendel kunt u de afneembare trekhaak uit uw auto halen. Deze soort heeft een flens- en zwanenhalsvorm. De voor- en nadelen van een afneembare zwanenhals trekhaak zijn identiek aan die van een vast systeem.


Het is afneembaar, wat het enige onderscheid is. Twee tot vier bouten bevestigen een afneembare trekhaak aan de flensplaat. Met deze flensplaat wordt vervolgens het onderstel van de auto gemonteerd.


Een trekhaak met een afneembare flens kan fietsen tegelijk vervoeren en slepen. Wanneer u de trekhaak niet gebruikt, kunt u deze eenvoudig verwijderen.


Hoe u een trekhaak instelt


Hoewel het bevestigen van een trekhaak aan uw auto een vrij eenvoudige handeling is, zijn er wel een aantal veiligheidsmaatregelen waar u rekening mee moet houden. U moet eerst beslissen waar u de trekhaak op uw voertuig wilt monteren.


Parkeer op een vlakke ondergrond


Begin met het parkeren van uw camper op een vlakke en vlakke plek, zodat uw binnenkort te slepen auto erachter kan komen. Druk op de noodrem en parkeer de camper.


Zorg ervoor dat er vijf centimeter ruimte zit tussen de hoogte van de trekhaak en de grondplaat


Zorg ervoor dat de bevestigingslipjes van de basisplaat ongeveer dezelfde hoogte hebben als de trekhaak van de camperontvanger. Het verschil mag maximaal vijf centimeter bedragen.


Meet de afstand vanaf de grond tot het midden van de trekhaakontvanger (A) met behulp van een meetlint. Meet vervolgens de voorkant van uw voertuig vanaf de grond tot aan de bevestigingslipjes (B). A min B is gelijk aan C. Je hebt een trekhaakadapter nodig als C groter is dan 3.


Monteer de trekhaak


Plaats de trekstangschacht in de ontvanger van uw camperkoppeling. Maak hem vervolgens stevig vast met een pin en clip. Bepaalde trekhaken hebben meerdere pengaten in de schacht, zodat u indien nodig meer speling kunt toevoegen.


Bevestig de trekhaakarmen


Plaats de twee bevestigingslipjes op uw defecte voertuig in de bodemplaatontvangers. Bevestig vervolgens de trekhaakarmen op de bevestigingslipjes. Een gemakkelijke manier om de lipjes aan te sluiten wordt mogelijk gemaakt door de uitschuifbare armen die op veel trekhaken te vinden zijn.


Schakel de trekhaakvergrendelingen in


Beweeg uw camper voorzichtig naar voren om er zeker van te zijn dat de trekhaaksluitingen goed vastzitten. Laat eerst de parkeerrem los. Haal vervolgens uw voet van de rem en schakel de camper in een versnelling. Stop zodra de vergrendelingen van de trekhaakarmen vastklikken.


Bevestig de veiligheidskabels


Sluit de bevestigingsbanden van de basisplaat op het voertuig aan op de veiligheidskabels van de veiligheidslussen van de camperkoppeling. Onder de trekhaak is één kruislingse draad van de draden nodig. Bij het slepen mogen de kabels niet over de grond slepen.


Wat is een trekhaak?


A trekhaak trekhaak is een apparaat dat stevig aan het achterframe van het voertuig is bevestigd. Het is absoluut noodzakelijk dat de trekhaak nauwkeurig wordt gemonteerd op de auto en op de treklast waarvoor deze is bedoeld, en dat deze vervolgens op de juiste manier op de auto wordt gemonteerd, aangezien de trekhaak dient als raamwerk waarmee de rest van de trekhaakconfiguratie wordt verbonden.


De uitdrukking 'trekhaak', die ook van toepassing kan zijn op een trekhaak, wordt vaak gebruikt om de gehele montage achter de auto te beschrijven, inclusief de bedrading, trekhaakkogel, bevestigingspen, framestang, trekhaak en alle bijbehorende onderdelen. .


Er zijn twee basistypen trekhaakkoppelingen: het ontvangertype en de vaste trekhaak. De vaste trekhaak wordt als één stuk stalen staaf aan het frame van het voertuig bevestigd. Het heeft meestal een gat of houder voor de trekhaak en de trekhaakkogelbevestiging.


Een trekhaak van het ontvangertype, een ander soort trekhaak die kan worden gebruikt met een trekhaak, heeft doorgaans een rechthoekig buisgat dat kan worden gebruikt voor montage van aftermarket-kogelsteunen.


Waarom VEVOR-trekhaken kopen?


Als u VEVOR-trekhaken selecteert, krijgt u een uitzonderlijke trekervaring. VEVOR-trekhaken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en nauwkeurige techniek om ongeëvenaarde kracht en uithoudingsvermogen te bieden.


Of u nu boten, campers of aanhangwagens vervoert, u kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid van VEVOR. De nadruk op een gebruiksvriendelijk ontwerp maakt de installatie eenvoudig en maakt meer tijd vrij om van uw reizen te genieten. VEVOR-trekhaken, die een feilloze samensmelting van vorm en functie bieden, zijn een monument voor creativiteit. \


Veelgestelde vragen over trekhaken


Waarom moet ik een trekhaak kiezen om te trekken?


Een betrouwbare en effectieve manier om verschillende ladingen te vervoeren is met trekhaken. Vergeleken met conventionele sleeptechnieken bieden ze superieure controle en stabiliteit, waardoor de sleepervaring veiliger en naadlooser wordt.


Kan ik een trekhaak monteren of moet ik professionele hulp zoeken?


Het is raadzaam om de montage door een deskundige te laten uitvoeren, zelfs als sommige trekhaken met eenvoudig te volgen montage-instructies worden geleverd. Een correct uitgevoerde installatie verkleint de kans op problemen tijdens het slepen en garandeert veiligheid en betrouwbaarheid.


Zijn trekhaken compatibel met alle voertuigen?


Veel voertuigen kunnen vanwege hun ontwerp met trekhaken worden gebruikt. Het verifiëren van het precieze model en bouwjaar van de auto’s die worden gesleept is van cruciaal belang om een correcte installatie en compatibiliteit te garanderen.