Gratis Bezorging
30 Dagen Probleemloos Retourneren
12 Maanden Garantie
Populair

Geen resultaten

Gem Facetmachine

Precisie ontsluiten: VEVOR-faceteermachines voor edelstenenliefhebbers


Een facetteermachine is een hulpmiddel waarmee de gebruiker gladde facetten op een mineraal stuk kan aanbrengen. De verfijning van machines kan variëren van eenvoudige stijlpinmachines tot meer geavanceerde, in de handel verkrijgbare apparatuur die veel geld kost.


VEVOR, een bedrijf dat bekend staat om zijn toewijding aan uitmuntendheid en creativiteit, heeft naam gemaakt onder edelsteenliefhebbers door facetmachines te creëren die de echte helderheid in elke edelsteen naar voren brengen.


Belangrijkste onderdelen van een facettermachine


De facettermachineHet kernonderdeel van het bedrijf is de mastmontage. De as voor de slijpschijf, de motor die de as aandrijft, de druppeltank en de bedieningsschakelaars vormen de rest van het basisontwerp van de machine.


Prieel


Net als de middelste tand van een albumspeler, waar de plaat wordt geplaatst, wordt in plaats van een plaat te gebruiken, het schoot- of slijpwiel erop geplaatst en wordt de as zo gedraaid dat deze precies plat draait.


Motor


De motor bevindt zich meestal onder de machine en wordt op verschillende manieren aan de as bevestigd. Alle motoren hebben een snelheidscomponent; sommige kunnen met de klok mee en tegen de klok in draaien.


Druppeltank


Er zijn twee toepassingen voor de druppeltank. Wanneer het ruwe materiaal en de schoot met elkaar in contact komen, ontstaat er warmte. Deze hitte kan de schoot beschadigen en spanningsbreuken in de steen veroorzaken.


Met de druppeltank kan de gebruiker de druppelsnelheid van het armatuur aanpassen en deze over de schoot, dichter of verder weg van het prieel plaatsen.


Als u het stof inademt dat ontstaat na het malen van mineralen, kan longziekte het gevolg zijn. Het water verzamelt de deeltjes en stroomt in een slurry die in een rubberen container onder en rondom de schoot terechtkomt. Een uitstroombuis vanuit deze container mondt uit in een andere container.


Mast


Een verticale paal wordt in de basis van de machine gestoken en ondersteunt het geheel. Om te garanderen dat de paal loodrecht op de schoot staat, moet deze zorgvuldig worden bewerkt.


Dit zorgt ervoor dat de hoeken voor de facetten worden geselecteerd en onder de juiste hoek worden gepositioneerd. Een verkeerd gehoekt facet kan resulteren in een doorschijnende of dode edelsteen in plaats van een sprankelende.


Indexwiel


Een edelsteen vertoont enige symmetrie als je hem van bovenaf bekijkt. De symmetrie van een ronde briljant diamant is gewoonlijk achtvoudig. Om facetten rond een steen te snijden, moet de veer over zijn lange as worden gedraaid.


Dit wordt nauwkeurig en reproduceerbaar mogelijk gemaakt door het indexwiel.


Hoe u de beste facettermachine kiest


Het selecteren van de ideale facettermachine is een uitdagende en geïndividualiseerde keuze. Voordat u een beslissing neemt, moet u de vele kenmerken van verschillende machines evalueren om te bepalen welke het meest cruciaal zijn voor uw facetervaring.


Herhaalbaarheid


Dit houdt in dat dezelfde activiteiten elke keer hetzelfde resultaat hebben hak een steen. Elke keer dat u een ronde briljant wilt maken, hoeft u niet opnieuw te beginnen.


Herhaalbaarheid geeft ook aan dat u een bepaalde maatstaf heeft om vanuit te werken bij het maken van bezuinigingen.


Betrouwbaarheid


Dit impliceert dat de aanschaf van een nieuwe machine na een jaar, vijf jaar, tien jaar en idealiter twintig jaar of langer nog steeds functioneert.


Als u er goed voor zorgt, hebben de meeste facetteermachines een lange levensduur. Nauwkeurigheid gedurende de hele levensduur van het apparaat en eventuele meegeleverde accessoires is een ander betrouwbaarheidsaspect.


Snelheid


Dit is een maatstaf voor uw steenhouwsnelheid. De grootste moeilijkheid bij het vergelijken van facetteermachines zal het vinden van de juiste balans tussen nauwkeurigheid en snelheid zijn.


Nauwkeurigheid


Dit verwijst naar hoe goed de machine een onberispelijke steensnede produceert. Wij gebruiken machines voor het facetteren van edelstenen omdat het buitengewoon moeilijk is om met onze handen rechte gezichten op een rots te creëren.


Kosten


De kosten zullen voor u een belangrijke bepalende factor zijn, samen met snelheid en nauwkeurigheid. Kosten geven ons de volledige kosten van een nieuwe machine, inclusief verzendkosten, invoerrechten en accessoirekosten.


Hoe edelstenen te facetten

Of je nu een beginneling bent of een ervaren lapidaire kunstenaar, het snijden van edelstenen kan een leuke en bevredigende bezigheid zijn. U kunt edelstenen thuis snijden en polijsten met behulp van verschillende methoden en apparatuur, waaronder facetteermachines, handsnijgereedschappen en downloadbare facetdiagrammen.


Het selecteren van een facetdiagram is een van de eerste taken bij het facetten van edelstenen. Net als blauwdrukken bieden facetdiagrammen nauwkeurige vormen en hoeken waarin u uw edelsteen kunt snijden.


Zodra u uw facetdiagram heeft, kunt u beginnen met het klaarmaken van uw edelsteen om te worden gesneden. Het is noodzakelijk om eventuele deeltjes of vuil van het oppervlak van een amethistkristal te verwijderen voordat u ermee gaat werken.


Daarna kunt u de gekartelde steen in een beter werkbaar formaat beitelen en vormen met een zaag of ander snijinstrument. Wanneer u bereid bent om te beginnen met snijden, kunt u met een facetteermachine de facetten van uw edelsteen nauwkeurig slijpen.


Om de edelsteen vorm te geven en te polijsten, gebruiken facetteermachines een draaiende lap en enkele snijschijven met diamantpunten. U kunt een hoge glans krijgen na het slijpen van uw edelsteen door een polijstwiel of polijstmiddel te gebruiken.


Bovendien kunnen edelstenen worden gebeeldhouwd of gegraveerd met behulp van lapidaire methoden zoals diepdruk of graveren.


Waarom kiezen voor VEVOR-faceteermachines?


VEVOR facettermachines zijn een monument voor de precisie en inventiviteit van lapidair vakmanschap; zij zullen uw expertise op het gebied van het snijden van edelstenen naar een hoger niveau tillen. Waarom kiezen voor VEVOR? Superieure nauwkeurigheid gecombineerd met de modernste technologie om ervoor te zorgen dat elk detail briljant is.


VEVOR-machines zijn met veel zorg en oog voor detail ontworpen, waardoor ze veelzijdig genoeg zijn voor ervaren vakmensen en beginners. U kunt het volledige potentieel van elke edelsteen realiseren dankzij de stevige constructie en het intuïtieve ontwerp.


Naast alleen de machine garandeert VEVOR's toewijding aan kwaliteit betrouwbaarheid, robuustheid en een vlotte introductie in de edelstenenfacetindustrie.


Veelgestelde vragen over facettermachines


Zijn facettermachines draagbaar?


Het gewicht en de grootte van facetteermachines variëren. Hoewel bepaalde typen meer stationair zijn, kunnen andere licht en draagbaar zijn. Bedenk waar u werkt en of draagbaarheid voor u belangrijk is bij het nemen van beslissingen.


Kan ik faceteermachines voor andere lapidaire taken gebruiken?


Specifieke machines kunnen extra functies of accessoires hebben voor activiteiten zoals het vormen of snijden van cabochons, ook al is hun hoofddoel nog steeds het facetten van edelstenen. Bekijk de specificaties om erachter te komen hoe veelzijdig de gadget is.


Welke soorten edelstenen kunnen met deze machines worden gefacetteerd?


Verschillende edelstenen, zoals diamanten, smaragden, robijnen, saffieren en vele gekleurde edelstenen, kunnen worden geslepen met facetteerapparatuur. Het gewenste resultaat, de hardheid en de helderheid hebben allemaal invloed op de keuze van de edelstenen.