Gratis Bezorging
30 Dagen Probleemloos Retourneren
12 Maanden Garantie
Populair
VEVOR Hydraulische Manometer Test Kit Graafmachine Draagbare Tester 8600PSI
Uitverkocht
(6)
off
€64.99
94.99
Kortingsprijs na inschrijving Korting na inschrijving
64.99
Opslaan
Niet-PRO-account
VEVOR Hydraulische druktest Diagnostische koppelingen Slangmeter voor graafmachinegereedschap:
Uitverkocht
(6)
off
€56.99
76.99
Kortingsprijs na inschrijving Korting na inschrijving
56.99
Opslaan
Niet-PRO-account

Geen resultaten

Testkit voor Hydraulische Druk

Duik in nauwkeurigheid: het voordeel van de VEVOR hydraulische druktestkit


Men kan de druk in hydraulische systemen en apparatuur testen met behulp van hydraulische druksets om er zeker van te zijn dat ze betrouwbaar en veilig zijn. Een slang en meter zijn aangesloten op het hydraulische systeem van de machine of het item dat wordt getest om de hydraulische druktestkits te laten functioneren.


Door een van de hydraulische leidingen los te koppelen en de slang en meter uit de drukset aan te sluiten, kunt u uw apparatuur testen. Bekend om zijn state-of-the-art technologie en compromisloze betrouwbaarheid, wordt VEVOR uw betrouwbare bondgenoot in de zoektocht naar perfecte hydraulische metingen.


Wat is hydraulische druktesten?


De duurzaamheid, integriteit en betrouwbaarheid van leidingen, vaten en andere onderdelen die bedoeld zijn om vloeistoffen of gassen vast te houden, worden beoordeeld door middel van hydrostatische druktests, ook wel hydraulische druktests genoemd.


Het systeem, het leidingwerk en andere onderdelen worden geïnstalleerd, onderzocht en vervolgens gevuld met een vloeistof (meestal water) en tot een vooraf bepaald of berekend niveau geperst. Deze druk zal doorgaans hoger zijn dan de maximale bedrijfsdruk van het systeem om te zoeken naar lekken, vervormingen of kwetsbaarheden.


Daarna wordt de druk gedurende een vooraf bepaalde en afgesproken periode gehandhaafd om het ontstaan van eventuele problemen mogelijk te maken. Als er fouten worden gevonden, worden deze verholpen voordat het systeem operationeel is.


Wat de veiligheid betreft, worden er ook druktests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat onderdelen de druk kunnen verdragen waarmee ze tijdens routinewerkzaamheden in contact komen.


Het proces van hydraulische druktesten


De hydraulische drukvergelijking is het fundamentele idee dat ten grondslag ligt aan het testen van hydraulische druk. Dit kan worden uitgedrukt als P = F/A, waarbij de druk gelijk is aan de kracht gedeeld door het oppervlak, of F = P x A, waarbij de kracht gelijk is aan de druk (P) x het oppervlak (A).


Tijdens de procedure worden doorgaans de testnormen van de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO), het American National Standards Institute (ANSI) en andere bekende organisaties gevolgd. Normaal gesproken worden druktesten uitgevoerd door:


  • Het circuit vullen: De retour- en afvoerleidingen zijn geïsoleerd en het systeem is gevuld met water of olie. Om de leidingen te testen wordt de druk langzaam opgevoerd.
  • Het onder druk zetten van de drukleiding: Het omvat het verhogen van de druk naar het hoogste niveau dat wenselijk is, het vasthouden van de druk gedurende 15 minuten en het visueel controleren op lekken bij flenzen, armaturen en andere verbindingspunten. Drukverlies wordt ook gevolgd door de manometer in de gaten te houden.
  • Drukverlichting: Om de retour- en afvoerleidingen onder druk te zetten, wordt de druk in de drukleiding vrijgegeven door het openen van kleppen.
  • Het onder druk zetten van de retour-/afvoerleiding: Het verdeelstuk en het andere uiteinde van de drukleiding worden gevolgd voor metingen. Als de test slaagt, gaat de aftapklep open om de leidingdruk te laten ontsnappen.

De meest populaire druktesten zijn de barsttest, een destructieve procedure waarbij slangkoppelingen en adapters worden getest op vier keer de maximale werkdruk, en de proeftest, ook wel de niet-destructieve hydrostatische druktest genoemd.


Door adapters minstens een miljoen rotaties te laten ondergaan en slangassemblages een vooraf bepaalde buigradius te laten ondergaan, kan een impulstest de levensduur van een slang voorspellen. Met een zoutsproeitest kan de weerstand van een materiaal tegen corrosie worden beoordeeld.


Onderdelen van een hydraulische druktestkit


Een hydraulische druktestkit bestaat vaak uit verschillende onderdelen die bedoeld zijn om de druk van hydraulische systemen nauwkeurig te meten en te evalueren.


Hier zijn enkele typische componenten die u waarschijnlijk in een testkit voor hydraulische druk.


Slangen testen


Flexibele buizen, testslangen genoemd, verbinden het hydraulische systeem en de manometer. Ze maken het voor de meter mogelijk om de druk in het systeem op te vangen en deze nauwkeurig te meten.


Druk meter


De druk meter is een essentieel onderdeel dat de hydraulische druk in PSI of bar weergeeft. Het geeft een realtime uitlezing van de systeemdruk.


Adapters en fittingen


Meegeleverd worden fittingen en adapters voor het bevestigen van de testslangen aan verschillende hydraulische systemen. Ze garanderen een lekvrije, veilige verbinding tijdens de gehele druktestprocedure.


Koffer


Bij hydraulische druktestsets wordt vaak een stevige draagdoos meegeleverd, zodat deze gemakkelijk kan worden opgeborgen en vervoerd. Wanneer de koffer niet in gebruik is, helpt hij de onderdelen veilig en georganiseerd te houden.


Afsluitklep


Tijdens het testen kan de gebruiker de hydraulische vloeistofstroom regelen met een afsluiter. Dit helpt bepaalde hydraulische systeemcomponenten te isoleren voor testen zonder het systeem in gevaar te brengen.


Gauge-isolator


Een meterisolator is een klep of ander apparaat dat tijdens het testen beschermt tegen drukschommelingen of pieken die de manometer zouden kunnen beschadigen. Het draagt ertoe bij dat de meter nauwkeurig en duurzaam blijft.


Drukbron


A handpomp of in sommige hydraulische druktestkits kan een andere drukbron zijn opgenomen om de systeemdruk handmatig te verhogen. Dit is met name handig om te evalueren hoe het systeem reageert op verschillende drukniveaus.


Waarom VEVOR hydraulische druktestsets kopen?


Met de hydraulische druktestkits van VEVOR kunt u de diagnostiek van uw hydraulische systeem verbeteren door ongeëvenaarde betrouwbaarheid en precisie te combineren. Nauwkeurigheid is essentieel bij het ontleden van vloeistofsystemen, en VEVOR is het toppunt van precisie.


Onze kits bevatten stevige testslangen, veilige adapters en hoogwaardige manometers om probleemloos testen te garanderen. Vertrouw op de toewijding van VEVOR aan innovatie, aangezien zij een holistische oplossing leveren die verder gaat dan dat.


Als u VEVOR hydraulische druktestkits selecteert, gaat u op een nauwkeurige reis die de betrouwbaarheid van hydraulisch testen opnieuw definieert in situaties waarin precisie cruciaal is.


Veelgestelde vragen over testkits voor hydraulische druk


Hoe lang moet een druktest duren?


Dit zal afhangen van het soort systeem en de specificaties van het project; Als we bijvoorbeeld kijken naar gekoeld water, leidingwater, condensorwater of een hydraulisch verwarmingssysteem geïnstalleerd met koperen, gegalvaniseerde stalen of koolstofstalen leidingen, specificeert de BESA dat het systeem gedurende één uur stabiel moet blijven.


Kunnen hydraulische tests schade aan een systeem veroorzaken?


Ja, er kan schade voortvloeien uit het testen van de hydraulische druk op een systeem als dit niet wordt uitgevoerd door deskundige ingenieurs en operators die de vereisten volledig begrijpen.


Waar moet ik op letten bij het kiezen van een hydraulische druktestset?


Denk aan elementen als de nauwkeurigheid van de meter, het kaliber van de slangen en aansluitingen, de beschikbaarheid van een meterisolator voor de veiligheid en de algehele constructiekwaliteit. Selecteer een kit op basis van de behoeften van uw systeem en de betreffende toepassing.